Apelsintårta

Ett modifierat recept från Arlas tidning Buffé.

3 dl torkade aprikoser
1 msk apelsinjuice
2 dl sötmandel
1 dl saltade, rostade solroskärnor
1 tsk malen kanel
1 dl mellangrädde
1,5 dl lätt kvarg med vaniljsmak
2 st apelsiner
25 g sockerfri mörk choklad

Gör så här:

Hacka aprikoserna och blanda med apelsinjuicen. Låt stå och dra en halvtimme.

Mixa mandel, solroskärnor, aprikoser och kanel lite grovt i matberedare.

Klä en springform, ca 24 cm i diameter, med plastfolie och platta ut blandningen i formen.

Låt bottnen stelna i frysen ca 1 timme.

Vispa grädden och rör i kvarg.

Skala apelsinerna och skär klyftorna skinnfria. Hacka eller hyvla spån av chokladen.

Ta ut kakan, ta bort plastfilmen och lägg kakan på ett tårtfat. Bred gräddblandningen över tårtbottnen och dekorera med apelsinklyftor och choklad.