Biffar i pitabröd

Biffar med grekisk smak som serveras i pitabröd med fetaostsås till. Helena gillar inte oliver, så Emil får hennes också…

4 portioner

300 gram nötfärs 10%
75 gram gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk finhackad persilja
1 ägg
1 tsk oregano
saft och fint rivet skal från 1/2 citron
0.75 tsk salt
peppar
0,5 msk olivolja
50 gram isbergssallad
100 gram tomat
100 gram röd lök
200 gram gurka
1.5 dl naturell yoghurt
40 gram fetaost med valfri fetthalt
svartpeppar och eventuellt salt
4 pitabröd
8 svarta oliver
8 feferoni

Gör såhär:

Hacka all lök och persilja fint. Blanda det med färs, ägg, oregano, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Forma till 4 biffar. Stek dem i olja.

Finfördela sallad. Skär tomaten, rödlöken och gurkan i tjocka skivor.

Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i 15 minuter. Mosa fetaosten med en gaffel och blanda den med yoghurten. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt.

Fyll pitabröden med biff, grönsaker och yoghurtsås.