Ceasarägg

Gott på påskbuffén!

Fyra portioner

Fyra ägg
1 klyfta vitlök
2 teskedar mosade sardeller eller ansjovis
ca 0,5 dl riven parmesanost
Dijonsenap
Majonnäs
Citronjuice
Salt och peppar
ev finhackad sallad och/eller knaperstekt bacon till servering

Gör såhär:

Hårdkoka äggen och låt svalna något.

Dela äggen på längden och skrapa ner äggulorna i en skål.

Skölj äggvitehalvorna och lägg dem åt sidan så länge.

Mosa äggulorna med majonnäs, senap och lite citronjuice tills äggulorna blir en mjuk och slät kräm, dock inte lösare en att den håller formen och inte flyter ut. Tillsätt riven ost, ansjovis och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar.

Klicka eller spritsa äggulesmeten ner i äggvitehalvorna och dekorera ev med knaperstekt bacon och servera på bädd av salladsblad.