Ceviche med räkor

4 förrättsportioner

250 g benfri vit fisk, tex torsk eller hälleflundra
5 msk limejuice
1 dl finhackad koriander + korianderblad till servering
4 msk finhackad röd lök
1 tsk färsk finhackad röd chili
1 tsk olivolja
0,5 – 1 tsk socker eller liknande
2 tsk färskriven ingefära
1 tärnad avokado
1 hackad tomat
100 g skalade räkor
75 g tärnad mango
2 dl blandade strimlade salladsblad
Salt
Svartpeppar
Tortillachips till servering

Gör så här:

Frys fisken 2 dygn.

Tina fisken och skär den halvfryst i små tärningar.

Blanda 4 msk lime, koriander, ingefära, olja, rödlök, chili och socker och vänd ner fisken. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Ju längre tid fisken får stå desto mer tillagad blir den av limejuicen.

Vid servering:

Blanda 1 msk limejuice med avokado, tomat, räkor och mango.

Blanda fisken med tomatröran och smaka av med salt och peppar.

Lägg den strimlade salladen i fyra snygga skålar eller glas och fördela cevichen på salladen.

Dekorera med korianderblad och servera med tortillachips!