Chokladtryffelkaka med apelsinsmak och eller likör

En mörk och mäktig chokladkaka. Servera i tunna bitar med något friskt tillbehör som bär och lättlagad grädde.

4 – 6 portioner

250 g mörk choklad
5 ägg
1 krm salt
1 tsk rivet apelsinskal och/eller 1 tsk vaniljessens och/eller 2 msk konjak, punsch, amaretto eller något annat gott! 🙂

Fett i sprayform och lite kakao till formen.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Spraya en liten springform med matfett och bröa med kakao. Lägg gärna dessutom en liten rundel av bakplåtspapper i botten.

Hacka chokladen.

Separera äggulorna från äggvitorna.

Visa äggvitor och salt till ett hårt skum.

Vispa till äggulorna.

Smält chokladen på valfritt sätt. Ta av chokladen från värmen och rör ner valfri smaksättning. Låt stå några minuter.

Häll någon matsked choklad i äggulorna och rör slätt. Häll sedan ägguleblandningen i chokladen och rör slätt.

Vänd ner äggvitorna i chokladen.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Servera med grädde eller glass och lite bär.