Currylasange med kyckling

Något liknande detta serverades förut från centralköket på Blekingesjukhuset. Det var så himla gott! Jag fick aldrig receptet utan har knåpat ihop en egen variant.

Servera med en sallad och kanske lite mangochutney.

4 – 6 portioner

1 grillad kyckling eller 4 tillagade kycklingfileer
500 g frysta wokgrönsaker
1 tsk olja
1 klyfta vitlök
1 – 2 msk currypulver
2 tärningar hönsbuljong
10 dl mjölk
5 msk vetemjöl
1 ägg
Salt
Svartpeppar
1 dl riven ost
12 lasagneplattor

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka eller strimla kycklingköttet.

Woka grönsakerna i olja, pressa ner vitlök, rör om och ställ åt sidan.

Vispa ihop mjölet med 1 dl mjölk. Blanda ihop med resten av mjölken och koka upp under omrörning, sänk sedan till medel/låg värme. Tillsätt curry och buljong och sjud tills såsen tjocknat. Vispa upp ägget, ta såsen av plattan och rör ner ägget. Smaka av med salt och peppar.

Häll ett lager currysås i botten en ugnsform som precis rymmer fyra lasagneplattor tätt ihop. Strö över hälften av kycklingen och grönsakerna. Häll på 1/3 av currysåsen.

Lägg på fyra lasagneplattor till, strö över resten av grönsakerna och kycklingköttet. Häll på hälften av den kvarvarande såsen och täck med de fyra sista lasagneplattorna. Häll på den sista såsen och strö över osten.

Tillaga mitt i ugnen i ungefär 30 minuter. Prova med en sticka att lasagneplattorna är mjuka.

Låt lasagnen vila och sätta sig minst 15 minuter innan den skärs upp.