Fisk med purjo- och äggsås

God snabblagad vardagsmat. Perfekt om man har ägg över från frukost!

2 portioner

250 g torsk
2dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1msk vetemjöl
1dl mellanmjölk
150g purjolök
salt
peppar
1 hårdkokt ägg

Gör såhär:
Koka upp vatten och buljong i en traktörpanna. Tärna fisken, hacka purjolöken och lägg ner det i buljongen. Låt sjuda i några minuter så fisken blir vit och fast. Ta upp fisken med en hålslev och lägg undan på ett fat.
Vispa ihop vetemjölet och mjölken och rör ner det i buljongen. Koka ihop till önskad konsistens. Smaka av.
Lägg ner fisken i såsen och låt allt blir varmt. Hacka ägget och strö det över vid servering.

Det kan vara gott att ha i färsk hackad dill eller persilja i såsen, eller citron och lite dragon.

Servera till exempelvis potatis.