Fiskcurry

4 portioner

100 g färska champinjoner
2 gula eller röda paprikor
1 dm purjolök
0,5 msk matolja
1 msk currypulver
300 g torsk eller annan vit fisk
2 dl lätt kokosmjölk
1 tärning fiskbuljong
1 liten burk bambuskott
Salt
Peppar
2 limefrukter
0,5 dl färsk hackad koriander

Gör såhär:

Skiva svampen. Skär paprikan i små strimlor. Strimla purjon.

Låt oljan bli varm i en gryta. Strö curryn i oljan och låt fräsa någon minut.

Lägg i grönsakerna, sänk värmen och stek tills de har fått fin färg.

Rör ner kokosmjölken och smula ner buljongen. Låt puttra några minuter.

Tärna fisken, låt bambuskotten rinna av och tillsätt sedan i såsen. Låt puttra några minuter så fisken precis blir genomlagad. Smaka av med salt och peppar. Strö över koriandern.

Skär limen i klyftor.

Servera med limeklyftor, ris och sallad.