Fläskytterfilé i balsamicosky i slow cooker

Så ljuvligt gott! Kan lagas på låg värme i gryta på spisen eller i ugnen om man ej har en slow cooker.

Om man vill kan man klyfta två gula lökar och låta sjuda med i skyn.

4 portioner

1 stor fläskytterfilé
1 tärning hönsbuljong upplöst i 2,5 dl vatten
1,5 dl balsamvinäger
1 msk Worcestershiresås
1 msk kinesisk soja
1 msk honung eller något annat med motsvarande i sötma
0,5 tsk chiliflakes
2 hackade vitlöksklyftor

Gör såhär:

Torka av köttet och lägg det i slow cookern. Slå över de andra ingredienserna.

Tillaga på hög värme i 4-5 timmar eller låg värme i 6-8 timmar.

När köttet är riktigt mört, ta upp det på ett fat och strimla. Koka ihop skyn och ringla lite över köttet. Servera eventuell lök, samt resterande sky vid sidan om.

Vi åt detta med ratatouille och hemgjord pasta.