Gratinerad pannkaksrulle

En trevlig retrorätt till lunch, vickning eller buffé.  Här är rullen fylld med köttfärs, men man kan fylla med vilken röra, med ganska fast konstens,  man vill. Rulla kan säkert också fyllas med någon smarrig tonfiskröra och serveras kall utan att gratineras.

4 portioner

Ugnspannkaka

3 ägg

3 dl mjöl

6 dl mjölk

0,5 tsk salt

Fylllning:

400 gram nötfärs

1 gul lök

1 dl mjölk

0,5 dl chilisås eller ketchup

1 tsk örter, till exempel herbes de provence

1  klyfta vitlök

1 krm chiliflakes

0,5 msk smör

Salt

Peppar

1 dl riven ost till gratinering

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa i äggen ett i taget.

Smörj eller klä en form ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.

Häll i smeten och grädda i ugnen ca 25 minuter.

Hacka löken väldigt fint.

Bryn köttfärsen och lök i lite smör.

Tillsätt övriga ingridienser. Låt koka ihop i minst 15 minuter. Fyllningen ska vara rätt tjock för att inte rinna ur rullen.

Stjälp upp pannkakan på en bricka med bakplåtspapper när den är färdig och bred ut köttfärsröran på pannkakan.

Rulla ihop den som en rulltårta. Hit går att förbereda!

Vid servering – Strö över osten och gratinera rullen på 200 grader i några minuter tills rullen är ljummen i mitten och osten gyllene.  Är rullen kylskåpskall kan man ställa in den en stund i ugnen innan den gratineras.

Servera med en stor sallad.