Gravad röding

6-8 portioner

Grundrecept:

4 rödingfiléer, ca 1kg
0,5 dl strösocker
0,5 dl salt
1 krm malen svartpeppar

Citrusgravad:

1 apelsin
1 citron
1 lime

Gingravad:

1 msk grovkrossade enbär
0,5 dl god gin
0,5 dl färsk hackad dill

Dillgravad:

1 dl färsk hackad dill

Gör såhär:

Blanda socker salt och peppar och strö över köttsidan på rödingfiléerna. Lägg filéerna med köttsidorna mot varandra i en plastpåse, eller i en form som sedan plastas in. Låt stå kallt.

Vänd filéerna efter ca 12 timmar och låt ligga i ytterliggare 12 timmar.

Citrusgravad:

Skrubba citrusfrukterna och raspa av skalen med ett fint rivjärn. Gör som i grundreceptet, men lägg skalraspet mellan filéerna.

Gingravad:

Blanda enbär, gin och dill. Följ grundreceptet och lägg sedan blandningen mellan filéerna.

Dillgravad:

Gör som i grundreceptet, men lägg den färska hackade dillen mellan filéerna.