Inlagd makrill

Inlagd sill i all ära, men det finns fler fiskar som passar för inläggning!

800 g hel makrill
1 dl grovt salt

2 st lagerblad
300 g röd lök
1 liten morot
15 kryddpepparkorn
2 tsk gula senapskorn

Lag:

1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 dl ättiksprit 12%

Gör så här:

Filéa makrillen, men låt skinnet vara kvar. Frys den 2 dygn.

Tina filéerna och lägg dem i en plastpåse tillsammans med grovt salt. Lägg i kylskåpet ett dygn. Se till att det ligger salt runt om. Vänd påsen några gånger under tiden.

Skölj filéerna under kallt rinnande vatten tills allt salt är borta och låt dem sedan rinna av väl.

Blanda ättikslagen i en kastrull och koka upp. Låt kallna.

Skala och skiva rödlök och morot. Skär makrillen i gaffelbitar. Varva makrill, rödlök, morot och kryddor i en burk. Häll den kalla lagen över.

Låt stå kallt 2 dygn före servering.