Köttfärsbiffar med rotfruktsmos

4 portioner

Biffar:
1 tsk salt
0,5 tsk malen svartpeppar
500 g nötfärs 10% fett
2 msk dijonsenap
1 tsk smör till stekning

Mos:
800 g rotfrukter, t ex morot, palsternacka och kålrot
1 tärning grönsaksbuljong

Sås:
1 tsk honung
2 dl kvarg
0,5 dl vatten
50 g Apetina 10%
Salt
Peppar

75 g salladsblad till servering

Gör såhär:

Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Koka mjuka i saltat vatten. Häll av och spara kokvattnet. Smula ner buljongtärningen och mosa med potatisstöt eller stavmixer. Tillsätt lite kokvatten om moset är för torrt. Smaka av med salt och peppar.

Blanda färs, senap, salt och svartpeppar. Forma fyra biffar och stek i smör ca 5 min på varje sida.

Blanda kvarg och honung. Tillsätt vatten lite i sänder och rör till lagom konsistens. Smula ner osten och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Servera med sallad.