Krabbelurer

Krabbelurer, som också kallas pösplättar, kan beskrivas som mellanting mellan pannkaka och sockerkaka.

4 portioner

1 st ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
smör att steka i
socker att vända i

Gör såhär:

Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör smeten slät.

Värm ett plättjärn eller munkjärn och smält i smält lite smör i järnet.

Klicka ner smeten, cirka 3 msk per plätt, och grädda krabbelurerna på medelvärme i omgångar, 3-4 minuter på var sida tills de fått en gyllene färg.

Krabbelurerna kan också stekas i vanlig gjutjärnspanna. Smält isåfall ganska mycket smör i en stekpanna och klicka sedan ut tre stycken krabbelurer i taget i stekpannan. Stek dem 3 -4 minuter på varje sida på medelvärme tills de fått en gyllene färg.

Lägg socker på ett tallrik och vänd de varma krabbelurerna i sockret.

Låt  krabbelurerna svalna eller servera ljumna med vispad grädde och sylt.