Kycklingbiffar

25 biffar

1 kg kycklingfärs
2 finhackade lökar
2 äpplen, urkärnade och finhackade
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 msk salt
1 msk färsk hackad salvia eller 2 tsk torkad
1 tsk lätt mortlade fänkålsfrön
1 tsk malen svartpeppar
1 krm muskot
1 msk äppelcidervinäger

Gör såhär:

Fräs äpple och lök mjuka i lite smör på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs någon minut till. Låt blandningen svalna helt.

Blanda färs, kryddor och lökblandning.

Forma 25 jämnstora små biffar.

Stek biffarna 3 – 4 minuter per sida i stekpanna. Eller baka biffarna i ugnen på långpanna med teflonpapper på 220 grader 5 – 6 minuter per sida.