Kycklingspett med persiska smaker

Kycklingspett som marineras i en yoghurt, lime och saffran. Det blir godast om de får marinera över natten, men 6 timmar räcker!

4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk limejuice
2 dl matyoghurt
2 msk olivolja
0,5 g saffran
1 tsk gurkmeja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g kycklinglårfiléer
8 träspett

Matyoghurt till servering

Gör såhär:

Skala och riv lök och vitlök. Pressa limen.
Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar.

Skär kycklingen i ca 2 cm stora tärningar. Blanda kycklingen med yoghurten och låt stå i kylen minst 6 timmar, helst över natten.

Trä kycklingbitarna på spett och grilla dem runt om, ca 10 minuter. Vänd då och då.

Servera kycklingspetten med zucchiniris och yoghurt.