Lammfärsbiffar med stekta champinjoner

Här serveras två rejäla biffar per person med sallad och svamp. Serverar man ris eller liknande till kan göra fler små biffar och räcker receptet till 3-4 portioner. Mindre biffar ger dock kortare tillagningstid.

2 portioner

300 g lammfärs
2 msk senap
2 msk hackad persilja
1 tärning lammbuljong
salt och svartpeppar
1 msk smör
200 g färska champinjoner
75 g salladsblad

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda färsen med senap och persilja. Riv ner buljongtärningen, smaka av med salt och peppar. Smaka av smeten genom att ta en tesked smet och stek eller micra klar innan avsmakning.

Forma fyra stora biffar. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och bryn biffarna. Lägg ner löken och svampen runt om och rör om. Ställ in pannan i ugnen och låt stå i 10 minuter.

Fördela salladen på tallrikar. Lägg biffarna ovanpå och strö över lök och svamp. Mal över lite färsk svartpeppar.