Lemon curd

Lemon curd är en citronkräm som är god till tårtor och bakelser eller på rostat bröd.

citroner
4 dl strösocker
150 g smör
6 ägg

Gör såhär:

Tvätta citronerna  noga. Riv skalet från två av dem fint och pressa sedan saften ur alla tre.

Häll sockret i en rostfri kastrull och tillsätt citronskalet.

Rör smöret mjukt och blanda ner saften från citronerna. Rör ner citronsmöret i kastrullen.

Vispa äggen lätt, häll ner dem i kastrullen och rör om, helst med en träsked.

Koka upp vatten i en stor kastrull. Sätt kastrullen med krämen över vattenbad.

Låt krämen sjuda på låg värme tills den tjocknar. Rör hela tiden! Ställ åt sidan och låt svalna.

Häll upp lemon curden i en väl rengjord glasburk och förslut. Den håller sig ett par veckor i kyl.