Löjromsbomb med räkor

Lättlagad liten förrätt eller del av en vårbuffe.

6 portioner

2 dl crème fraîche, valfri fetthalt
200 g philadelphiaost, valfri fetthalt
1 liten rödlök
Salt
Peppar
0,5 dl hackad gräslök
100 g löjrom
1 kg räkor med skal
6 skivor fiberrostbröd, ev glutenfritt. För low-carb/glutenfri variant servera med fröknäcke

Gör såhär:

Täck insidan av åtta små skålar eller koppar med plastfolie. Eller välj att göra en enda stor löjromsbomb i en större skål.

Rör osten mjuk och blanda med crème fraiche och hackad rödlök. Smaka av med salt och peppar.

Häll blandningen i skålarna/skålen och täck med plastfolie. Ställ i kyl minst 2 timmar för små löjromsbomber, minst 3 timmar för en stor. Hit går att förbereda!

Rosta brödet och skär det på diagonalen till trekanter. Skala räkorna.

Vänd upp löjromsbomberna på varsin assiett och dra bort folien.

Garnera med en klick löjrom, skalade räkor och gräslök. Servera det rostade brödet till.