Makaronipudding a’la Finesse

Recept ur tidningen Husmodern, nr 10 1924. I receptet ger man mycket kortfattade instruktioner och anger inte ugnsgrader eller gräddningstid, så jag har kikat på liknande recept och fyllt ut receptet. Ej provlagat!

6 portioner

200 g gammaldags makaroner
2 l vatten
1 tsk salt
1 l mjölk
125 g smör
3 ägg
1,5 dl socker
25 g sötmandel
3 bittermandlar

Gör såhär:

Koka makaronerna i vatten och salt halva tiden av det som anges på förpackningen. Häll av vattnet och sjud makaronerna klara i mjölken.

Skålla eventuellt och finhacka mandeln. Riv sötmandeln.

Vispa smör och socker pösigt.

Skilj äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna till ett skym och vispa sedan äggulorna.

Blanda äggulor, mandel, smör och makaroner och vänd till sist ner äggvitorna.

Häll smeten i en smord och bröad ugnsform. Grädda tills puddingen är gyllene och har stannat i mitten ca 30 – 40 minuter.

I Husmodern skriver de att man ska servera med fruktmos, men jag skulle nog välja sylt och lättvispad grädde.