Mandeltårta med limekräm

8 – 10 bitar

2 hela ägg
2 äggvitor
150 gram mandelmjöl
1,75 dl sukrin
1 tsk vaniljessens
0,75 tsk bakpulver

Limekräm:
1 dl steviaströ
4 äggulor
1 msk kokosolja
6 msk färskpressad lime
2 tsk rivet limeskal
0,5 + 0,5 liter jordgubbar
2,5 dl mellangrädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Vispa äggen med steviaströ tills det blir pösigt. Tillsätt mandelmjöl och bakpulver och vispa till en jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.

Häll smeten i en smord springform och grädda i 25- 30 minuter. Låt svalna.

Limekräm:
Vispa samman äggulor, kokosolja och steviaströ i en kastrull. Pressa i limejuicen.

Vispa krämen över vattenbad på medelvärme tills den tjocknar. Krämen får absolut inte koka! Rör i det rivna limeskalet.

Skölj och skiva jordgubbarna.

Skär tårtbotten i två delar. Bred på hälften av limekrämen och fördela hälften av de skivade jordgubbarna på botten. Lägg locket över botten. Bred resten av krämen på locket. Hit kan tårtan förberedas. Plasta in och förvara i kylen över natten om så önskas.

Vispa grädden och bred ut över tårtan. Dekorera med de resterande jordgubbarna.