Minipizzor

Pizzorna kan serveras varma, ljumma eller kalla.

8-10 bufféportioner

Deg:

25 g jäst
2 dl vatten 37 grader
4,5-5 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1 krm salt

Förslag på fyllning:

1 kula mozzarella, ca 125g
1 dl tomatsås
1 dl riven ost
torkad oregano
färsk basilika

120 g parmaskinka, tunt skivad salami eller ruccola och rostade pinjenötter

Gör såhär:

Blanda jästen med det ljumma vattnet, oljan, saltet och rör om så allt löser sig. Tillsätt mjölet och knåda ca 10 minuter tills degen blir smidig och släpper lätt från bunken. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till en rulle som sedan skärs i 20 bitar. Rulla bitarna till bollar som sedan plattas ut på bakplåtspappersklädda plåtar.

Tärna mozzarellan.

Bred lite tomatsås på varje pizza och fördela ostarna över. Strö över oregano.

Grädda pizzorna mitt i ugnen i 8-12 minuter.

Skär skinkan/salami i mindre bitar och arrangera ovanpå pizzorna. Eller lägg lite ruccola på varje pizza och strö över rostade pinjenötter. Dekorera med basilikablad.