Popcornkakor

Kakor med god kontrast mellan det söta och salta. Dessa kakor bjöd jag på min sista dag på jobbet i Karlskrona! Jag valde att använda glutenfritt mjöl, men man kan ju ta vetemjöl istället för glutenfritt mjöl.

För att kakorna skulle passa så många som möjligt valde jag laktosfritt smör samt gluten- och laktosfri choklad. Kakorna är dessutom äggfria.

80 kakor

5,5 dl strösocker
300 gram rumsvarmt smör, ev laktosfritt
2,25 dl rapsolja
9 dl Semper glutenfri Fin mix, kan ersättas med vetemjöl
2,25 dl potatismjöl
1 msk bakpulver
3 liter poppade saltade, avsvalnade popcorn. Jag använde två påsar micropopcorn med smör- och saltsmak.
Salt
300 g mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Rör mjölsorterna och bakpulvret klumpfritt.

Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt lite olja i taget under vispning.

Blanda ner de torra ingredienserna. Rör tills allt har blandat sig väl och degen har en mördegslik konsistens.

Vänd ner popcornen i degen. Kör med elvisp med degkrokar eller knåda för hand.

Klicka eller skeda ut smeten i 80 likstora kakor på plåtar med bakplåtspapper. Jag använde glasskopa.

Ta varje kaka och rulla till den lite så den håller ihop. Strö en liten nypa salt över varje plåt med kakor.

Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Låt kakorna svalna på plåt.

Smält chokladen och ringa över de svalnade kakorna.

One thought on “Popcornkakor”

Comments are closed.