Sallad med morot och aramealger

Saftig och uppfriskande. Kan serveras som förrätt.

2 dl aramealger, dvs ca 20 g
4 morötter
2 msk finriven ingefära
färskpressad juice av 1 citron
2 msk tamari eller japansk soja
2 msk sesamfrön
2 msk solrosfrön
2 – 3 msk finhackad koriander
0,5 dl finhackad persilja

Gör såhär:

Blötlägg algerna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj dem.

Skala och skär morötterna på mitten och sedan i stavar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.

Blanda ingefära, citronjuice och tamari/soja.

Rosta sesamfröna och solrosfröna i en torr och het stekpanna.

Blanda algerna med morötter, ingefärsdressing, koriander och persilja.

Låt gärna salladen stå i rumstemperatur i ca 30 minuter före servering. Rör om och strö fröna över salladen vid servering.