Sashimisallad med quinoa

Perfekt när det är varmt ute och man inte orkar laga något.

1 portion

125 gram laxfilé, utan skinn och ben
1 msk riven färsk ingefära
lime
en liten röd chili
0,5 tsk sesamolja
1 tsk japansk soja
0,5 msk rostade sesamfrön
en nypa salt
0,5 dl kokt svart quinoa,
0,25 st gurka
1 st vårlök eller lite purjolök
0,5 st morot
0,25 msk svarta sesamfrön

Dressing
1 tsk risvinäger
några droppar limesaft
1 tsk japansk soja
salt och peppar
färsk hackad koriander efter behag

Gör såhär:

Skär laxen i kuber och lägg i en skål och hacka chilin. Tillsätt ingefära, chili, pressa över limesaft, tillsätt sesamolja, soja och sesamfrön och blanda runt. Låt stå i kylen i en kvart.

Koka quinoan under tiden fisken marinerar. Låt svalna, det går snabbt om man häller ut quinoan på ett fat.

Gör dressingen genom att blanda risvinäger, soja och limesaft. Smaka av med salt, peppar och hackad koriander.

Skär löken och gurkan i tunna skivor och hacka morötterna fint. Blanda med quinoan, lägg upp på en tallrik och lägg på laxen. Ringla över dressingen och avsluta med att strö över sesamfrön.