Sega maränger

Schweizisk maräng ger maränger som är frasiga på ytan, men sega utanpå. De kan smaksättas hackad eller smält choklad, kokos, rivet skal av lime, citron, apelsin, rostad kokos eller hackade nötter.

10 – 12 maränger

4 äggvitor
2,5 dl socker

Gör såhär:

Sätt ugnen till 150 grader.

Fyll en kastrull med lite vatten och hitta en glas- eller metallskål som passar i kastrullen. Kontrollera att bunken inte nuddar vattenytan.

Häll äggvita och strösocker i skål och ställ över vattenbadet. Vattnet i vattenbadet ska bara sjuda, inte koka. Vispa tills smeten nått 62 grader.

Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt att vispa tills det bildats en kall och styv maräng.

Vänd ner eventuell smaksättning.

Klicka ut marängen på 2 plåtar och grädda i ugnen i ca 30 minuter, beroende på hur sega maränger ska vara i mitten.

 

One thought on “Sega maränger”

Comments are closed.