Sillcocktail med potatiskräm

Trevlig förrätt eller bufférätt.

8 portioner

300 g mjölig potatis
2 msk rumsvarmt smör
1 msk citronjuice
1 dl + 2 msk lätt crème fraiche
200 g inlagd sill eller matjessill + lite spad
1 msk lätt majonnäs
0,5 dl hackad gräslök eller finhackad rödlök
Dillvippor
Salt
Peppar

Gör såhär:

Låt sillfiléerena rinna av, spara lite spad.

Skala och dela potatisen i bitar. Koka mjuk i saltat vatten. Låt den rinna av, ånga av och mosa med 2 msk smör. Vispa ner 1 dl lätt crème fraiche och 1 msk citronjuice. Smaka av med salt och peppar.

Spritsa eller klicka potatiskräm i botten på åtta snapsglas.

Skär sillen i lite mindre bitar.  Fördela sillen på potatiskrämen.

Blanda 1 msk lätt majonnäs och 2 msk lätt crème fraiche till en dressing. Smaka av med sillspad,  salt och peppar.

Klicka dressing över sillcocktailen, strö över lök och dekorera med dillvippor.