Sjögräsnudlar med lax

4 portioner

700 g laxfilé
1 röd chili
1 dl färsk hackad koriander
1 klyfta vitlök
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk sesamolja
1 dl japansk soja
150 gram savojkål
400 g sjögräsnudlar
1 msk sesamfrön
Salt
Peppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Finhacka chilin och lägg den i en skål tillsammans med koriander, vitlök, ingefära, sesamolja och 5 msk soja.

Strimla savoykålen och skölj nudlarna i kallt vatten. Vänd ner nudlar och kål i marinaden, blanda runt och låt marinera under tiden laxen tillagas.

Lägg laxfilén i en ugnsfast form och pensla med 1 msk soja. Salta och peppra och strö över sesamfröna. Tillaga laxen i cirka 15 minuter tills fisken är klar.

Lägg upp lax och nudelsallad, servera marinaden till som sås.