Sockerfri hallonglasstårta med nötchokladbotten

10-12 bitar

100 g nötter
100 g mörk choklad
3 äggvitor
2 dl strösötningsmedel
1 paket frysta hallon
3 äggulor
2 dl mellangrädde
1 dl kvarg, valfri fetthalt
1 tsk flytande vaniljessens

Gör såhär:

Ta fram hallonen ur frysen så de hinner tina.

Hacka nötter och choklad.
Vispa äggvitor och 1 dl sötningsmedel till en maräng. Vänd ner nötter, choklad och bred ut smeten i en springform. med bakplåtspapper i botten.
Grädda i 35-40 minuter på 175 grader.
Låt bottnen svalna, ta upp den ur formen och dra bort pappret. Det kan gå lättare om man penslar baksidan av pappret med kallt vatten. Lägg tillbaka bottnen i springformen.

Passera hallonen genom en sil så kärnorna försvinner. 
Vispa ihop äggulorna med 1 dl sötningsmedel och vanilj. Vispa grädden. Vänd ihop ägg, kvarg och hallon med grädden och häll över bottnen. Frys i fyra timmar.