Tonfiskspett med blomkålsmos och kall sås

4 portioner

800 g blomkål
0,5 tärning grönsaksbuljong
3 msk lättmajonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1,5 dl kvarg eller minifraiche
2 – 3 msk riven parmesanost
1 – 2 msk vatten
600 g färsk tonfisk skuren i tärningar
2 tsk olja, gärna smaksatt med tex chili eller citron
2 tsk citrontimjan, vanlig går också bra
Salt
Peppar

Gör så här:

Tänd grillen.

Tärna blomkålen och koka mjuk i saltat vatten. Låt rinna av. Tillsätt buljongtärningen och mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Blanda lättmajonnäs, kvarg, vitlök, riven parmesanost och 1–2 msk vatten. Smaka av med salt och peppar.

Trä upp tonfisken på spett. Om man använder träspett måste de vara blötlagda!

Pensla fisken med 2 tsk olja. Krydda med salt, peppar och timjan.

Grilla i 2–4 minuter, beroende på bitarnas storlek. Tonfisken ska INTE vara genomgrillad – då blir den torr och tråkig!

Servera med en krispig sallad!