Wonton-soppa

Wontonblad används till olika dumplings och är gjorda av vetemjöl, men det är inte svårt att göra glutenfri wontondeg.

4 portioner

24 wontonblad
300 g kycklingfärs
1 msk färskriven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1 msk ostronsås
0,5 tsk sesamolja
1 tsk sherry
0,5 tsk socker eller steviaströ
2 salladslökar
1 tsk majsmjöl
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Lättsaltat vatten till kokning
1 liter kycklingbuljong
4 salladslökar, skurna på snedden
Några droppar sesamolja till servering
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:

Hacka två salladslökar mycket fint.

Blanda färs, ingefära, vitlök, soja, ostronsås, 0,5 tsk sesamolja, sherry, socker, den finhackade salladslöken, majsmjöl, salt och vitpeppar till en slät smet.

Lägg ut några av wontonbladen på en skärbräda. Täck de andra wontonbladen med en fuktig handduk så de inte torkar.

Fukta kanterna på wontonbladen med vatten. Lägg ungefär 1,5 tsk färs mitt på varje wontonbladen.

Vik wontonbladen på mitten kant i kant. Tryck på kanterna för att försegla dem.

Pressa ner fyllningen i botten/mitten av wontonbladen.

Fukta kanterna på wontonbladen och vik på dem en gång till så den ena kanten är lite större. Pressa ihop så kanterna förseglas.

Vik den större kanten över den mindre och pressa hårt så kanterna förseglas. Det ska vara lite skrynkligt och hemtrevligt!

Upprepa tills alla wontonknytena är klara.

Koka upp en stor kastrull lättsaltat vatten.

Koka wontonknytena några i sänder i 5-8 minuter till de flyter upp till ytan. Plocka upp knytena när de är klara och lägg åt sidan att rinna av.

Koka upp kycklingbuljongen. Tillsätt de färdiga wontonknytena och låt allt få ett uppkok.

Ta grytan av värmen, tillsätt de hackade salladslökarna och smaka av med några droppar sesamolja, salt och pepper.

Lägg sex wontonknyten i varje skål och skeda buljong över.